خانه » آموزش عکاسی » آموزش فوکوس در عکاسی پرتره
07 آبان 1393

آموزش فوکوس در عکاسی پرتره

CityGraph2-98

سلام دوستان عزیز در این مطلب شهر گرافیک قصد دارم تا آموزش گام به گام و تکنیک‌های فوکوس

برای ثبت شارپ چشم‌ها در عکاسی پرتره را در اختیارتان قرار بدهم .

میدونم که در این قسمت با مشکلات زیادی مواجه شدید پس با ما همراه باشید

تا این مشکل کوچیک رو برطرف کنیم ..

 

طراحی و جمع آوری از : پگاه سعادت

 

How_to_focus_a_portrait_main_image-0

عکاسی پرتره گاها به معنای استفاده از محدوده دیافراگم باز و فاصله‌ی کانونی بیشتر برای ساختن عمق میدان کم و محو کردن پس زمینه می‌باشد.

از این رو فوکوس کردن در این نوع عکاسی مهمتر از هر نوع عکسبرداری دیگری بوده و تنها در حد فاصل کوتاهی از تصویر شارپ (واضح) بودن ثبت می‌شود.

همچنین از آنجایی که سوژه شما متحرک است باید در زمان و نقطه‌ی درستی فوکوس را انجام دهید.

برای دستیابی به پرتره‌های شارپ این قواعد را دنبال کنید.

 
فوکوس کردن بر چشمها

 

How_to_focus_a_portrait_tip1_eyes-1

چشم‌ها، المان‌های اصلی پرتره هستند و باید تا حد امکان سعی کنید تا به شکل شارپ و واضح آنها را ثبت نمایید، به ویژه اگر از دیافراگمی باز استفاده می‌کنید.

گاها عکاسان با استفاده از نقطه‌ی فوکوس مرکزی فوکوس می‌کنند، سپس ترکیب بندی را مجددا انجام می‌دهند. در صورتی که باقی افراد از نقاط فوکوس خارج مرکز استفاده میکنند.

هر روشی که استفاده می‌کنید باید چشم‌ها شارپترین شکل ممکن به نظر برسند. پس حتما روی چشم ها زوم کنید تا مطمئن شوید شارپ به نظر می رسند.
انتخاب نقاط فوکوس

 

How_to_focus_a_portrait_tip2_focus_points-2

همانطور که پیشتر اشاره کردم برخی از عکاسان از نقاط مرکزی فوکوس استفاده می کنند، سپس دکمه شاتر را تا نیمه فشرده که فوکوس قفل شود و بعد ترکیب بندی را مجددا عوض کرده و سوژه را از وسط کادر خارج می کنند.

البته حرکت دست در هنگام جا به جا کردن دوربین می‌تواند تصویر را از فوکوس خارج کند. برای دقت بیشتر از اتوفوکوس تک نقطه‌ای SLR استفاده نمایید.

اکثر SLRها از نه یا تعداد بیشتری نقطه‌ی فوکوس برخوردار هستند که برای انتخاب آن می‌توانید از کلید چرخشی تعبیه شده بر روی دوربین استفاده کنید.

با استفاده از نقاط فوکوس خارج از مرکزی در نزدیکی چشم سوژه با دقت بالایی می‌توانید آن را به ثبت برسانید و کاملا تفاوت شارپ بودن با سافت بودن آن را احساس کنید.
استفاده از دکمه‌ای مجزا برای اتوفوکوس – دکمه پشت دوربین

 

An Idiot Abroad

SLRها به صورتی طراحی شده‌اند که با فشار نسبی دکمه‌ی شاتر (تا نیمه فشردن دکمه شاتر) اتوفوکوس فعال می‌شود. ولی خوب در موردش فکر کنید، آیا این بهترین راه است؟

آیا یکی بودن دکمه‌ی شاتر و اتوفوکوس با زمانی که برای هر کدام دکمه‌ی مجزایی تعبیه شده باشد، یکسان است؟

اکثر عکاسان حرفه‌ای ترجیح می‌دهند که دکمه‌ای مجزا برای اتوفوکوس بر دوربینشان وجود داشته باشد ( برای تنظیم این دکمه دفترچه راهنمای دوربین خود را مطالعه کنید)

ممکن است کمی طول بکشد تا به آن عادت کنید ولی مطمئن باشید که به این صورت راحت‌تر می‌توانید عملیات فوکوس را انجام دهید.

پگاه سعادت

با سلام پگاه سعادت هستم عاشق فتوشاپ و طراحی هستم و کارامو خیلی دوس دارم و خیلی وقته دارم توی سایت شهر گرافیک تدریس فتوشاپ میکنم امیدوارم راضی باشید ;)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *