خانه » آموزش فتوشاپ » رنگ ها در چاپ و گرافیک وب چگونه است؟
24 خرداد 1396

رنگ ها در چاپ و گرافیک وب چگونه است؟

مطلبی که امروز شهر گرافیک برای شما در نظر گرفته است رنگ ها در چاپ و گرافیک وب چگونه است؟ می باشد.همیشه این سوال از طرف کاربران مطرح می شود که چه تفاوتی بین رنگ چاپ و رنگی که در وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد می باشد . اگر بخواهید با برنامه های گرافیکی و طراحی وب سرو کار داشته باشید حتما باید مبحث رنگ را جدی بگیرید زیرا رنگها هستند که وقتی در کنار هم قرار می گیرند

یک تصویر یا قالب گرافیکی زیبا را بوجود می آورند و بدون دانستن اطلاعات مقدماتی در این زمینه ، رسیدن به نتیجه سخت و در بیشتر مواقع ناخوشانید می باشد . کمتر کسی است که بین زیبایی یک شی نتواند خوب را از بد تشخصی بدهد مثل دیدن یک طرح گرافیکی یا تابلوی نقاشی یک آماتور در مقایسه با طرح های استاد فرشچیان که با کنار هم قرار دادن و بازی

با رنگها چنان نقاشی را بوجود می آورد که در توصیف زیبایی آن زبان قاصر است . به طور کلی 2 کانال رنگ در فتوشاپ وجود دارد . CMYK و RGB تفاوت اصلی این دو کانال رنگی : CMYK رنگ ها به صورت کدر و مات نمایش داده میشود و این هم به این دلیل هست که ۴ رنگ خاص و مختلف این کانال را به وجود آورده اند . ولی در کانال رنگی RGB رنگ ها با براقی خاص و شدت

رنگی بیشتر در اختیار شماست ماهیت سیستم RGB نور است. تصور کنید در یک کنسرت موسیقی در حالیکه همه چراغ ها خاموش شده اند، نور قرمز روی خواننده می تابد. نتیجه قرمز خواهد شد. طبیعتا اگر نور سبز یا آبی نیز به تنهایی تابیده شود نتیجه یکسان خواهد بود. اما اگر هر سه نور قرمز، سبز و آبی با هم روی یک نقطه قرار گیرند چه نوری به دست می آید؟

255,0,0 // Red
0,255,0 // Green
0,0,255 // Blue
255,255,255 // White
0,0,0 // Black

به دلیل ماهیت این سیستم، در نمایشگرها (مانیتور، تلفن، تلویزیون و …) از RGB استفاده می شود.در وب نیز از همین سیستم استفاده می کنیم. اما اکثر مواقع به جای استفاده از اعداد 0 تا 255 که در مبنای 10 هستند، از معادل آن ها در مبنای 16 (هگز) استفاده می شود. در مبنای 16 ارقام 0 تا 9 و a (معادل 10) تا f (معادل 15) وجود دارند.کدهای هگز RGB از 6 رقم تشکیل شده اند که به ترتیب از سمت چپ دو رقم اول Red دو رقم وسط Green و دو رقم آخر Blue هستند. بنابراین معادل کدهایی که در بالا ذکر شد در مبنای 16 به شکل زیر خواهد بود:

#FF0000 // Red
#00FF00 // Green
#0000FF // Blue
#FFFFFF // White
#000000 // Black

در بسیاری مواقع می توانیم این کدها را خلاصه نویسی کنیم. دو کد زیر مربوط به یک رنگ هستند:

#FFCC00
#FC0

نکته: در دستورات سی اس اس می توانیم از کدهای مبنای 10 RGB استفاده کنیم.

background-color: rgb(255,0,0); // Red
background-color: rgb(255,0,0,.5); // Red with 50% alpha
background-color: rgb(100%,0,0); // Red

سیستم رنگی CMYK

این سیستم از چهار رنگ اصلی Cyan (آبی چاپ)، Magenta (قرمز چاپ)، Yellow و Black تشکیل شده است. بر خلاف سیستم RGB که ماهیت نور دارد، ماهیت این سیستم جوهر است. در حقیقت می توانیم این چهار رنگ را فیزیکی تصور کنیم و با مخلوط کردن آن ها رنگ های جدید را تولید نماییم. بنابراین از این سیستم برای چاپ استفاده می شود.

هر کدام از چهار رنگ این سیستم را می توانیم با درصدهای مختلف با هم ترکیب کنیم. بر خلاف سیستم RGB که با ترکیب کامل تمام رنگ های اصلی، رنگ سفید تولید می شود، در این سیستم با ترکیب تمام رنگ ها رنگ مشکی خواهیم داشت (تصور کنید چهار رنگ را داخل یک ظرف ریخته و با هم مخلوط می کنیم)؛ هرچند رنگ مشکی یکی از رنگ های اصلی است و به تنهایی می تواند استفاده شود. (زمان چاپ با توجه به نوع کاغذ، رنگ های مشکی متفاوتی می توانیم داشته باشیم)

100-0-0-0 // Cyan
0-100-0-0 // Magenta
0-0-100-0 // Yellow
0-0-0-100 // Black
0-0-0-0 // White
100-100-100-100 // Black

با توجه به ماهیت و تعداد رنگ (فضای رنگ) این دو سیستم، ممکن است در هنگام تبدیل آن ها به یکدیگر، خروجی یکسان نباشد. بنابراین بهتر است ابتدا با توجه به نیاز نوع سیستم را انتخاب کنیم. علاوه بر موارد فوق، سیستم های دیگری مانند HSB، LAB و … نیز وجود دارند.

منبع: آسارایان

 

زهرا خالقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *